Månadens profil

Här lyfter vi fram en av våra FRG-profiler som har utmärkt sig.

Motivering: under detta året har följande personer startat upp nya FRG, samarbetat över kommun/länsgränser för främjandet av FRG och mycket mera.

Nominera månadens FRG-profil

Det finns väldigt många eldsjälar som bidrar till att stärka upp och göra FRG till den fantastiska resurs som FRG är för våra kommuner/regioner/räddningstjänstförbund!

Här kommer snart upp en möjlighet för dig att nominera någon du tycker förtjänar uppskattning för sitt engagemang och arbete!

Fram tills dess kan du maila din nominering och motivering till frg@civil.se

Maj 2024

FRG-ansvarig Lennart Svensson i Västra Värmland Lennart har tillsammans med sin kollega FRG-ansvarig Börje Georgsson byggt upp en av de största FRG-grupperna i Sverige. FRG Västra Värmland omfattar kommunerna Arvika, Eda, Årjäng och Säffle samt att de jobbar på att även inkorporera Sunne och Torsby. Lennart Svensson sitter med i Arvika kommuns krisgrupp. I början av maj 2024 sedan hölls en stor skogsbrandövning tillsammans med Räddningstjänsten i Arvika. SMS skickades ut 08:54 och efter en halvtimme börjar folk och fordon, att anlända till samlingsplatsen. Allt eftersom kom folk från hela området, till och med från Töcksfors 60 km bort. Kockar anlände med lagad mat till lunch och efter övningen hölls genomgång, där positiva och negativa detaljer antecknades. Förhoppningsvis har deltagarna fått ytterligare erfarenheter, om och när skarpa lägen inträffar! Nominerad av: Morgan Danielsson Västra Värmlands Civilförsvarsförening.

Tidigare nomineringar

I FRG Lerum finns det FRG-ansvariga som är strålande exempel: de har full koll på allt det administrativa, håller grundutbildningar löpande, engagerar sina resurser och håller sin grupp uppdaterad och informerad!

Månadens profil är en FRG-coach som har gjort ett gediget arbete där han tillsammans med kommun och kollegor håller på att starta upp en ny FRG i Jämtland: Mattias Thuresson! Han lägger ner mycket tid och arbete på att få igång Jämtland samtidigt som han är en av de FRG-ansvariga i FRG Medelpad.

Även i februari lyfter vi en hel FRG – denna gång FRG Linköping med FRG-ansvariga Leif Tollén, Martin Blomberg och Tord Pettersson i spetsen. De har även en väldigt effektiv och hårt arbetande ledningsgrupp som gör att arbete i FRG Linköping löper på ett smidigt sätt. Det är en av våra äldsta FRG och även den i nuläget största!

FRG Piteå med sina 3 FRG-ansvariga Birgitta Wellborn, Magnus Johansson och Margit Wedestig gör ett tydligt avtryck i Norrbotten. Just nu håller de en ny FRG-grundutbildning och har varit aktiva med bland annat en föreläsning för sin FRG om det världspolitiska läget med en extern föreläsare, blivit intervjuade av P4 Norrbotten, varit i Piteå tidningen om sin rekrytering, haft scenarioövning med kommunens säkerhetssamordnare, deltagit i VAKA-utbildning, varit en del av Öppet hus på Räddningstjänsten och informerat om FRG (övriga deltagande parter var Räddningstjänsten, Polisen och Sjöräddningen) – detta är bara senaste halvåret!