”Vi lär massor av varandra genom att öva så här”

21 april övade Västmanlands krisberedskapssamverkan, U-Sam, sin sambandsförmåga i praktiken. 14 aktörer samlades i skogen utanför Surahammar, FRG Hallstahammar Surahammar var en av aktörerna på plats.

Röster från dagen

”Det är jätteroligt att det är så pass många organisationer som har tagit sig tid att vara med på den här övningen. Vi lär massor av varandra genom att öva så här, säger Mikael Lindgren, sambandsansvarig på Polisregion Mitt”

Surahammars kommun

”Vi samarbetar med FRG och FRO, vi jobbar tillsammans för att ha ett samarbete med frivilligorganisationerna, säger Andreas Hagwall, säkerhetschef på Surahammars kommun”

FRG Hallstahammar Surahammar

”Vi hjälper till och kör markservice för den här grupperingen. Ser till att allt finns på plats, ordnar mat, sköter elverk, är vägvisare, parkeringsvakter och kör minibuss med uppgift att lotsa aktörer från parkering till gruppering. På senaste tiden har vi varit ute ganska ofta och det är bra uppgifter för oss, vi är händer och fötter, säger Christian Lindell, FRG-ansvarig för Hallstahammar och Surahammar”

Följ oss i FRG Hallstahammar Surahammar på Facebook